Beloftenwedstrijd KSKG – VCE Houtem 2-3

Een goeie match en toch de boot in op 92e minuut met 2-3…


Zoals alle grote ploegen spelen onze beloften ook midweek wedstrijden, ditmaal tegen de ploeg van Grembergenaar en ex-bestuurslid Bjorn Van den Bossche. We moesten wel de concurrentie aangaan met Club-PSG maar kwatongen beweerden dat er op SK wellicht meer te zien zou zijn.

Houtem trad aan met niet minder dan 8 spelers uit hun B-elftal van 4e provinciale SK startte in turboversnelling: hoge pressing,duelkracht,vlotte combinaties van achter naar voor, rust aan de bal, geen enkele bal werd “weggepot”. Het eerste kwartier was om duimen en vingers af te likken. Dit resulteerde in een schitterend doelpunt op de derde minuut: een aanval over het ganse veld belandde op rechts, perfecte voorzet naar de tweede paal waar Xander De Vijlder zeer mooi inkopte, dus 1-0. Een doelpunt zoals alle trainers het graag zien, recht uit het boekje. Maar ook Houtem liet zich niet onbetuigd: het was duidelijk dat er heel wat kwaliteit en technisch vermogen in deze ploeg zat. Het spel ging dus razendsnel over en weer maar met SK als de betere. Gert Verheyen zou zeggen “ik heb al zelden zoveel spurtjes aan hoge intensiteit gezien”. Dit maar om te zeggen dat de toeschouwers geen tijd hadden om zich te vervelen. Op de 34’ intercepteerde Jens Vermoesen op een slecht ontzetten, nam een meter voorsprong die hij niet meer afgaf en rondde mooi af: 2-0. Dus aan de rust was er geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft liep het bij onze jongens wat minder vlot. Hadden ze teveel brandstof verbruikt, zaten de zware kermisdagen er voor iets tussen? Het werd meer werkvoetbal en daar is niets mis mee. Dat betekende dat Houtem meer in de match kwam. Op de 60’ luidde balverlies de 2-1 in en we moesten meer en meer verdedigen ook al waren onze counters niet zonder gevaar. De laatste tien minuten was het bij ons alle hens aan dek en op de 85’ was er opnieuw en minder ontzetten dat tot een penalty verplichtte.Deze werd onhoudbaar binnengetrapt,2-2. Volgt dan nog minuut 92 : een slecht ontzetten van onze goalie pardoes in de voeten van een tegenstrever en twee seconden nadien stond de 2-3 op het bord. Zeker een te zwaar verdict voor onze beloften die zeer veel goeie dingen lieten zien.

LVdV