FCSJ Sleidinge – KSKG 4-2

Geflikt door de refs…

Hoezo geflikt met een 4-2 uitslag, die zegt toch genoeg? Neen beste supporter

SK begon zeer goed aan de wedstrijd maar Warren Vercauteren kreeg na 2’ reeds geel bij zijn eerste tussenkomst die niet eens zo zwaar was. Een wijze man naast mij zei “den SK zal hier niet met 11 eindigen”, zowaar een profetische uitspraak. Op de 7e minuut werd Alek Maes mooi afgezonderd in de zestien en kon vrij op doelman Soinne afgaan. Alek besloot pal op de keeper. Zonde, dit had altijd de 0-1 moeten zijn. SK domineerde het eerste kwartier waarin Sleidinge veel last had met de snelheid van Brent Claessens. Gevolg was dat aan Brent’s trui werd gesleurd, dat hij foutief werd gestopt maar gele kaarten bleven uit. Toen Brent hierop reageerde kreeg hij prompt geel van ref Erikçi Semih. Het tweede kwartier gaf een licht overwicht van Sleidinge weliswaar zonder gevaar tot in minuut 29 plots een goal uit de lucht viel via Arne Vandevelde.

Niet getreurd evenwel want op min.30 scoorde Brent reeds de gelijkmaker die evenwel op teken van de lijnrechter werd afgekeurd wegens een banddikte buitenspel. Wat is dat toch met die Gentse lijnrechters: op Latem werd onze 1-2 afgekeurd wegens vermeend buitenspel en nu is het weer van datte. Brent nam weerwraak door op minuut 31 dan toch de 1-1 binnen te schuiven.

Rust 1-1 ipv 1-2

SK nam een goede start in de tweede helft en speelde meestal op de helft van Sint-Joris. Komt dan minuut65: Brent probeert zich door drie tegenstrevers te dribbelen, het nodige trekwerk en uiteindelijk gaat hij neer en tot ieders consternatie trekt de ref een tweede geel wegens schwalbe… Schwalbe in het middenveld…nog nooit meegemaakt. Dan beslis je als ref om een ploeg te onthoofden. Tien SK spelers rond de ref maar uiteraard zonder resultaat. Een ongeluk komt natuurlijk nooit alleen want 30 seconden later was het 2-1 via Van Holderbeke die er op minuut 68 3-1 van maakte. SK in zak en as want het werd op minuut 75 nog 4-1 via diezelfde speler, alleen was diezelfde lijnrechter wat ingedommeld want Van Holderbeke mocht in buitenspel vertrekken. Toch bleef SK moedig knokken. Alek dwong de keeper nog tot een wereldsafe en op minuut 89 kon Bram Rijckaert al zijn frustratie kwijt in de 4-2.

De ref had controle. Hopelijk heeft deze zeer ervaren man die wij ook vaak op Grembergen mogen ontvangen dezelfde match gezien als uw reporter.

LVdV