Gazetteklap voor de wedstrijd Aalter – SKG

Met Sander Malfkliet (SKG) en Boris Waegebaert (Aalter)

 

 

Sander Malfliet – SKG

“Met deze jonge groep betalen we leergeld”

Aalter lijkt een bijzonder sterke ploeg te zijn die ambities heeft om de eindronde te halen. Ze worden zelfs getipt als titelkandidaat”, geeft Sander Malfliet mee.

Het is ook een elftal dat al jarenlang op dit niveau of zelfs in het nationale voetbal meedraait. Logischerwijze moet je dan stellen dat we weinig kans maken om iets te gaan halen. Een van de leuke kanten aan voetbal is juist dat elke match altijd moet gespeeld worden. Wie zich vooraf gewonnen geeft, kan nooit winnen. Slechts weinigen van onze spelers hebben al ervaring met dit niveau. Als jonge groep betalen we leergeld. We tankten alvast vertrouwen uit ons eerste puntje.” (ddd)

 

Boris Waegebaert – Eendracht Aalter

“Een moeilijk duel tegen een laag blok”

Eendracht Aalter wil haar plaats in de top drie bewaren door vanavond op eigen veld van SK Grembergen te winnen. De ploeg van coach Roeland Sucaet behaalde al zeven punten op negen. De promovendus staat met één punt uit drie duels onderin de rangschikking.

We hebben respect voor iedere tegenstander en zullen top moeten zijn om te winnen”, beseft aanvoerder Boris Waegebaert.

In eerste provinciale kan iedereen van iedereen winnen. SK Grembergen is een promovendus en drijft nog verder op het succes en enthousiasme van vorig seizoen. De Denderploeg zal niet met een open vizier aan de aftrap komen maar een laag blok zetten en mikken op de omschakeling. Ik verwacht eenzelfde soort duel als de met 1-0 gewonnen thuismatch tegen SK Doorslaar dat ons op bepaalde momenten pijn heeft gedaan. We zullen alert moeten zijn en proberen zo weinig mogelijk ruimte en kansen weg te geven.”

We hebben een kwalitatief sterkere groep dan vorig seizoen waardoor we op een plaats in de top vijf mogen mikken. Een meerderheid van de spelers voetbalt al enkele jaren samen waardoor er voldoende automatismen in de ploeg zitten. De nieuwkomers geven ons een meerwaarde. We hebben geen ruime kern waardoor we wel moeten gespaard blijven van blessures en schorsingen. Als we voltallig zijn hebben we een sterke bank met allemaal jongens die het ook verdienen om aan de aftrap te staan. Zo begon Muhamet Rushiti al twee matchen als bankzitter omdat we met twee spitsen defensief te kwetsbaar zijn. Het is een luxe om zo’n goalgetter achter de hand te hebben”, besluit Waegebaert.(jp)