Gazetteklap voor de wedstrijd Doorslaar – SKG

Met topschutters Timothy Van Laecke (SKLD) en Alek Maes aan het woord

Timothy Van Laecke wil tonen dat Doorslaar in eerste thuishoort

“Match met serieuze belangen”

Runner-up Doorslaar en kampioen Grembergen maakten vorig seizoen de dienst uit in tweede provinciale C. Een reeks hoger zijn beide ploegen minder bepalend en nog op zoek naar de eerste punten. In het onderling duel sneuvelt minstens één nul.

Na twee pittige uitwedstrijden mag debutant Doorslaar een eerste keer voor de eigen supporters aantreden.

We willen op zijn minst met een goeie prestatie uitpakken”, verzekert Timothy Van Laecke. “Ook al is het nog vroeg op het seizoen, dit is toch al een wedstrijd met serieuze belangen. Geen enkele ploeg wordt graag in een achtervolgende positie gedrongen. Ook al staan we nog met lege handen, wij tankten vertrouwen uit onze eerste opdrachten. We werden door de toppers Kalken en Aalter verre van belachelijk gemaakt en hadden zeker al ergens iets verdiend. Ons weerwerk was zeker hoopgevend.”

Grembergen brengt haast dezelfde ploeg als vorig seizoen in lijn. Daar slikten we toen een zware 4-0 nederlaag, al had het raar genoeg heel anders kunnen lopen. Tot een terugwedstrijd kwam het door corona niet. Ook al doen wij het met meerdere andere spelers, we willen toch tonen niet voor niets mee de stap naar eerste provinciale te hebben gezet. Met een goed blok en veel mentaliteit valt ook resultaat te forceren.” (KC)

Leerproces voor Grembergen

De vorige weken was het spelen tegen onbekenden, nu treffen we een ploeg die we van de vorige seizoenen goed kennen”, zegt spits Alek Maes.

Misschien maakt dat het allemaal iets anders. Gemakkelijk zal het niet worden want ook Doorslaar zal gebrand zijn om zijn eerste punten te pakken. We kijken in elk geval uit naar de komende match. Voor ons, en voor hen, is dat eigenlijk al een vroege levensbelangrijke match. Echt stress brengt dat niet mee. We gaan deze match aanpakken zoals we dat elke match, vorige seizoenen en nu, doen. Het grote verschil met vorig seizoen in tweede is dat we nu elke keer honderd procent moeten zijn. In tweede lukte het nog om het toch nog te redden als je eens een mindere dag had. Nu wordt elke foutje, elk moment van onachtzaamheid, meteen afgestraft. Dat is een leerproces waar we door moeten. We zijn volwassen genoeg om dat te kunnen plaatsen.” (ddd)