Gazettenklap!

Alek Maes (KSKG) en Dean Van Droogenbroeck (KAVD) kijken vooruit naar dé derby in ‘Het Nieuwsblad’…

Alek Maes (KSKG): “Het wordt een derby op het scherp van de snee”

Wie het Dendermondse voetbal een beetje volgt, weet dat voor SK Grembergen de derby tegen KAV Dendermonde dé match van het jaar is. Het zal zondagnamiddag niet anders zijn.

De Grembergse erevoorzitter Herman Burghgrave, vader van de huidige voorzitter, voetbalde in lang vervlogen dagen ooit in het paarsblauwe shirt en was er een van de sterkhouders. Herman kon, in zijn eigen ongeëvenaarde, humorvolle en zeker emotionele stijl , vertellen over die tijd van toen. Voor een aantal oude club 57’ers was hij zelfs het kwade genius die deugd had in het verval van de oudste Dendermondse club. Bij Herman was alles groen-wit geworden. Hij zal zelf de laatste zijn om te ontkennen dat hij de bestaande rivaliteit in de hand werkte. Want rivaliteit is er. Dat zal men zondagnamiddag rond het veld zeker merken. Zeker nu Dendermondse zijn Grembergse heimat kwijtraakt.

In Grembergen praat elke voetbalsupporter al weken over de komende derby.

Een zege tegen Dendermonde betekent voor ons in feite zes in plaats van drie punten”, zegt aanvalsleider Alek Maes die aan zijn tiende seizoen bij SK begint.” De competitie beginnen tegen de buren, zeg maar dorpsgenoten, zorgt hier voor een opstoot van adrenaline. Bij de tegenstander zal dat minder zijn want ze hebben veel vreemde spelers in hun ploeg. Terwijl bij ons zowat iedereen van Grembergen is. Dat het een match zal worden op het scherp van de snee is een zekerheid. Geen twijfel dat bij ons iedereen zich voor meer dan de honderd procent zal inzetten. Onze voorbereiding is afgesloten en nu draait alles om de komende derby. Iedereen is fit. Onze jonge ploeg is er klaar voor. We hebben een goede mix van spelers en zullen zondag ons vel duur verkopen. Er staan niet alleen punten maar ook een berg prestige op het spel. Een grote berg.(ddd)


Dean Van Droogenbroeck (KAVD): “Wij zijn niet FC De Kampioenen van de reeks”

Staat er voor het Dendermondse bestuur een hoop prestige op het spel, voor de paarsblauwe spelers van Bart Verhulst is dat een stuk minder. In de bonte bende lopen immers weinig tot geen lokale jongens.

We beseffen dat het tegen Grembergen een stevige match zal worden met veel duels, zelfs op het scherpst van de snee”, zegt kapitein Dean Van Droogenbroeck. “Onze coach hamert er al weken op. Grembergen is een goede bekende en de laatste trainingen werden helemaal aangepast aan de speelstijl van de tegenstander. We zijn er klaar voor. De resultaten van de voorbereidingsmatchen waren niet steeds goed, maar daar moeten we niet te veel belang aan hechten. We hebben heel wat nieuwe jongens en het kweken van automatismen vergt tijd. Belangrijkste is dat we merken dat er in het spel duidelijke vooruitgang is geboekt. We horen ook wel dat we door de perikelen die de club had her en der worden betiteld als FC De Kampioenen van de reeks, maar dat is zeker niet het geval. Het is aan ons om te bewijzen dat die lachers het verkeerd voorhebben.

Sebastiaan Moyson, die zijn enkel verzwikte, pikte deze week weer aan op training, maar voor een match is het nog te vroeg. Ook de tweede doelman (knieproblemen) is nog niet inzetbaar.

Of deze match niet te vroeg komt? Voor ons in elk geval niet. “Het is leuk vast te stellen dat de coach zo’n vertrouwen in mij heeft en te horen dat mijn verdere verblijf in Dendermonde zowat een essentiële voorwaarde voor hem was om er aan te beginnen. Ik wil dat vertrouwen dan ook niet beschamen.” (ddd)