Hans Burghgrave te woord in ‘Het Nieuwsblad’

Voetbalclub zag inkomsten met twintig procent dalen “maar onze investeringsplannen zijn nog niet opgeborgen”

 

 

KSK Grembergen speelt in eerste provinciale. Van de competitie is echter weinig in huis gekomen en dat heeft gevolgen voor de clubkas.

We zijn een gezonde club en zullen dat ook na corona blijven”, zegt voorzitter Hans Burghgrave. “We geven geen geld uit dat we niet hebben, dat is altijd al zo geweest. In vergelijking met andere clubs uit onze reeks spreken we duidelijk over een budget dat veel kleiner is. Ons voordeel is onder meer dat we een bloeiende jeugdwerking hebben en in onze eerste ploeg spelen vooral mannen die in Grembergen of zeer dicht in de buurt wonen.”

De jeugd kon blijven trainen, de volwassenen liggen al ettelijke maanden stil. En dat betekende inkomstenverlies, ook omdat de kantine al die tijd gesloten bleef. “Telkens wanneer het kon en mocht zijn onze jeugdspelers op het veld gekomen”, gaat de voorzitter verder. “Twee keer was er in Grembergen een verbod op vrijetijdsactiviteiten door een grote corona-uitbraak. Maar de andere periodes zijn onze jongens en meisjes blijven trainen.”

Nieuwe kleedkamers

Door het virus hebben we de tering naar de nering moeten zetten”, gaat de voorzitter verder. “We draaien een budget van ongeveer 200.000 euro. Door Covid-19 hebben we gezien dat er 20 procent minder inkomsten zijn dan normaal. Dat is een pak, maar het betekent niet dat we daardoor bij de pakken blijven zitten. We willen op termijn investeren in nieuwe kleedkamers. Die plannen zijn nog niet opgeborgen.”