HO Kalken – KSKG 4-0

Strijdvaardig KSKG moet hoofd buigen voor de wet van de sterkste…

SK moest het op deze grijze en druilerige zondagnamiddag opnemen tegen de ongeslagen leider die ook met indrukwekkende cijfers kan uitpakken, zowel aanvallend als verdedigend. Over het spelersbudget van HO doen in voetbalkringen fantastische of is het fantasierijke verhalen de ronde. Daarentegen draagt het kantientje van HO nog de sporen van de Boerenkrijg en hoort eigenlijk thuis in een museum over voetbalarcheologie. Evenwel staat er al een nieuw indrukwekkend complex te blinken dat voor 90% klaar is. Spelersbudget plus complexbudget deed SK ertoe beslissen om een klein team af te vaardigen om een onderzoek te doen: waren er in Kalken oliebronnen ontdekt (we hebben ze niet gevonden), liep daar een sjeik rond in witte gewaden (niet gezien) of waren het rijke Russen met hun bodyguards (evenmin gezien). Verder onderzoek is nodig.

HO is gekend voor een denderende eerste kwartier maar SK liet zich niet verrassen en zorgde zelfs voor de eerste heel grote kans op de derde minuut. Helaas kregen we de bal van aan de kleine backlijn niet in doel. HO combineerde snel met technisch uitstekend voetbal maar SK stoorde zeer goed en met veel energie. Het werd snel duidelijk dat ze ook op de counter aartsgevaarlijk konden zijn en Ward moest op de 13e minuut redding brengen met een beenveeg. Na 20 minuten stond het nog altijd verdiend 0-0 en konden we alleen maar zeggen proficiat boys.

Op minuut 25 krijgt Joffry De Brabander redelijk vrijstaand de bal, kan naar binnen draaien en lost een pegel die onderweg nog door Simon Baes in de winkelhaak gedevieerd wordt en de 1-0 is een feit. Op minuut 33 wordt een scherp aangesneden corner door de boomlange maar zeer goeie sjotter Lucas Poppe een ietsje beroerd naar de andere winkelhaak, dus 2-0. En SK heeft iets met minuut 44 of 45.Op minuut 45 wordt een tackle, volgens gans Grembergen één meter buiten de zestien, door de nochtans uitstekende referee Pieter Verleysen bestraft met een penalty. Da’s het geluk van de leider zeker? Jasper Buyl aarzelde niet. Ruststand 3-0.

Om het met de woorden van een trouwe SK supporter te zeggen “SK speelde een goede tweede helft”, had 65% balbezit, dwong een aantal corners af maar tegen een ploeg die nog maar 8 tegendoelpunten heeft moeten slikken krijgt men natuurlijk geen 5 open kansen. En de counters van HO bleven levensgevaarlijk. Onze technische staf bracht in de tweede helft nog Maxim Dierick, Simon Vermachelen, Lukas Verschueren en Milan Van Heirseele in. Maar SK moest nog eens buigen op minuut 87 toen Joffry De Brabander er 4-0 van maakte.

Conclusie : HO Kalken heeft een zeer complete ploeg : techniek, strijdlust, loopvermogen, beweging, individuele acties, snelheid, discipline… het speelt in een andere liga en dit wordt door het klassement bevestigd. SK mocht evenwel met opgeheven hoofd het veld verlaten.

LVdV

SCHEIDSRECHTER:  Pieter Verleysen.

DOELPUNTEN:  26’ Baes 1-0, 34’ Poppe 2-0, 45’ Buyl, pen. 3-0, 87’ De Brabander 4-0.

HO KALKEN:  Baele, De Wilde, Vrijens, De Wolf (77’ Gerniers), Wymeels (86’ Van Den Meersschaut), Neve (63’ Gaye), Buyl, Baes, Poppe, De Brabander, Cnockaert (69’ Ryckaert).

SK GREMBERGEN: Smekens, Vercauteren, Windey, Dierickx, Malfliet, Anrys, Claessens (69’ Vermachelen), Ryckaert (89’ Van Heirseele), Lardenoit (53’ Dierick), Quintelier (72’ Verschueren), Maes.