Jong St-Gillis – SK Girls 0-2: Verslag van de coach!

Op de zaterdagavond van Grembergen-kermis was de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding en misschien ook wel de meest interessante. We gingen op bezoek bij de dames van Jong St. Gillis.

Een nieuwe samengestelde ploeg met vooral dames uit Baasrode, geleid door coach Ninjo. Eén bekend Grembergs gezicht was te bewonderen bij de Dendermondse speelsters, dat van Helen Teran, een jeugdproduct van bij ons. Vorig jaar deze kermisperiode zat de helft nog met een kater in de kleedkamer, maar nu stonden 11 nuchtere dames aan de aftrap.Het was op kunstgras te doen vandaag. Heerlijk om op te trainen, maar ons elftal verkiest toch het natuurlijke groene gras om wedstrijden te spelen. Het begin van de match verliep moeizaam. We konden wel een aantal kleine kansjes bij elkaar sprokkelen, maar echt gevaarlijk was noch Grembergen, noch Dendermonde. We moesten wachten tot minuut 15 op Fien, om ons op voorsprong te brengen. Onze certitude op doelpunten zal later deze wedstrijd uitvallen met een enkelblessure, hopelijk niet al te ernstig! Het was moeilijk combineren op deze grasmat, want elke slechte bal of controle wordt genadeloos afgestraft. De ballen voorin gingen vaak verloren, maar achterin stond de Grembergse defensie bijna foutloos te verdedigen. Sarah en Dora hielden het centrum potdicht en trachtten uit te voetballen wanneer het kon. Jong St. Gillis kreeg één keer wel een betwistbare vrije trap, maar die bal strandde gelukkig op de lat! We gingen rusten bij 0-1 en er was genoeg stof om over na te praten tijdens de pauze.

Na het eten van een appelsien of een ‘bana-na-na-nana’ gingen onze dames terug naar buiten. De tactiek werd lichtjes veranderd en Joyce, die zelden teleurstelt, kwam het boeltje achterin wat meer verstoren. We kregen meer ruimte en de kansen stapelden zich meer en meer op. Het was tikken rond de 16 van de tegenstander tot Esmé de bal kreeg. Groot Dendermonde weet al dat je haar niet zomaar mag laten trappen van ver en ze streelde die bal perfect in het hoekje, niet te pakken! De laatste 5 minuten kwam St. Gillis nog hoog druk zetten maar Celine hield, met een klein beetje geluk, een zeer scherpe corner nog net voor de lijn! De scheidsrechter maakte een einde aan de wedstrijd en de groenwitte dames konden alweer naar huis gaan met een overwinning in de rugzak!

Heerlijk om zo de voorbereiding af te sluiten. Onze speelsters zijn klaar om binnen 2 weken de competitie op gang te trappen, meteen tegen het St. Gillis van Laurens De Bilde. We konden nog nagenieten van een traktatie van Lisa: verse sandwiches met kaas, want naar het schijnt zijn die de beste! Of eentje met préparé, als Jana ze natuurlijk nog niet allemaal had opgegeten. Volledig afsluiten deden we met een Gin-Tonicske in Den Hof en daar kwam het leuke idee om de eerstvolgende training een kerremesdestag training te doen. Verkleed dus, met een drankje erbij!
Ik zie jullie graag binnen 2 weken terug….want dan is het voor écht!

Verslaggever en coach
Jeroen