KFC Wambeek Ternat 1 – KSKG 1

KSKG blijft ongeslagen in zijn oefencampagne na een draw tegen de Vlaamsbrabantse fusieclub…

SK speelde op donderdagavond in het stadion van Ternat tegen 1e provincialer Wambeek Ternat. De ploeg van Voorzitter Jos Donvil, die tegelijkertijd ook CEO is van Anderlecht, kreeg bij de fusie met Wambeek van de gemeente een mooi cadeau met een nieuwe tribune, kantine en kleedkamers. Daarbovenop werden in Wambeek nog twee kunstgrasvelden aangelegd. Een totaal kostenplaatje meer dan 2 miljoen euro. Hallo kroket!!!

Aan de toeschouwers in de tribune hebben wij eerst moeten uitleggen dat Grembergen niet Grimbergen is en dat wij ook niet Dendermonde zijn… De thuisploeg is zeker een stevige ploeg, technisch goed onderlegd en wou absoluut winnen van de Oost-Vlamingen. Dit resulteerde in meer balbezit voor de thuisploeg maar SK was gevaarlijkst. Zo werd Maxim Dierick tweemaal afgezonderd na telkens een sublieme pas, doch de controle vroeg te veel tijd zodat de verdediging kon terugkomen. SK nam de leiding op de 29e minuut toen Jens Vermoesen vanuit een zeer scherpe hoek scoorde. Proficiat Jens! De thuisploeg was even aangeslagen maar vatte in de laatste minuten van de eerste helft weer moed met een kanjer op de lat.

Ruststand 0-1

De thuisploeg kwam furieus uit de kleedkamer maar het was opnieuw SK dat had moeten scoren: na een mooie aanval ging Addo de keeper voorbij maar op het moment dat hij de bal in het lege doel moest schuiven kreeg die een totaal onverwachte stuit waardoor de plaatsbal de mist in ging. Vijf minuten later werd de verdediging van de thuisploeg opgerold en kon Brent Claessens vrijstaand aan de kleine baklijn afdrukken maar de keeper had een wereldreflex in petto. Het moet gezegd dat ook wij tweemaal miraculeus ontsnapten zodat op de 75e minuut de gelijkmaker door Johan Boskamp Junior (de slanke versie) niet onverwacht kwam. SK speelde de partij rustig uit en kon met een verdiend gelijkspel en een hoopgevende prestatie terug de provinciegrens oversteken.