KSKG – E Elene Grotenberge 2-0

Wat een match!

Toch speciale gasten, die sjotters van den SK. Opnieuw een topprestatie tegen een titelkandidaat. Er was deze week op SK positief én minder positief nieuws. Eerst het mindere nieuws : we recupereerden geen enkele geblesseerde, Brent Claessens en Jari Dierickx waren geschorst en als klap op de vuurpijl moest coach Raf Van Overstraeten in quarantaine wegens corona. Gelukkig bestaan er vandaag middelen om toch in contact te blijven.

De lijst met positief nieuws was gelukkig langer: ons scorebord was hersteld, de nieuwe publiciteit van sponsor Inbraakveilig prijkte op onze tribune (zéér geslaagd!), zaterdagnamiddag werd ons terrein nog geprikt en gerold met de grote middelen (je moet dat maar flikken) en de grasmat lag er dus pico bello bij. Deze match was uitgeroepen tot de match van de spelers en een zeventigtal genodigden hadden zich ingeschreven. Op onze bank zaten met Bjarte De Bruyne, Milan Van Heirseele, Dante Lardenoit en Rachid Isoulamane vier beloften en – last but not least – onze spits Alek Maes en zijn lieve echtgenote én topsupporter Julie hadden ons vrijdag, iets vroeger dan verwacht, verrast met de geboorte van een mooie en gezonde dochter Emilia. Een topprestatie van Alek was dus gegarandeerd.

 

Uw gelegenheidsreporter was deze match omringd door onze scout André Van der Poorten, Cédric Tonnelier onze duivel doet al bij onze onderbouw én scheidsrechter en onze secretaris Friedel Roels. Dus een hele brok voetbalkennis wat maakt dat dit verslag het meest objectieve is van deze competitie. Onze Technische staf had het scoutingsverslag van André goed bestudeerd en stuurde onze manschappen met een duidelijk tactisch plan het veld op. Dat nu perfect uitvoeren was de boodschap.

Elene Grotenberge startte in vijfde versnelling  met snelle combinaties en mooie patronen waarbij meestal de grote snelle spits Vincent De Leenheer werd gezocht. Aan de zestien zegde onze verdediging evenwel “tot hier en niet verder”. Onze spelers streden het eerste kwartier voor iedere morzel grond. Op de 9e minuut moest onze keeper Ward voor de eerste maal serieus ingrijpen maar toonde daarbij dat dit sluitstuk moeilijk te kloppen zou zijn. Na 15 minuten keken mijn technische adviseurs naar de klok en zeiden “goed gedaan SK”. En… we kwamen in de match, begonnen goed en snel te combineren waarbij wij hen pijn deden met onze snelheid. Op minuut 21 was er een schitterende collectieve aanval waarbij Addo Lardenoit afgezonderd werd in de zestien maar zijn schot werd nog op de lijn gekeerd. We noteerden ook nog een schot van Alek dat over ging. Dit was evenwel maar uitgesteld want op minuut 25 kon Alek, opnieuw na een mooie aanval de 1-0 aantekenen. Emilia kraaide van pret. Na 30’ verklaarde mijn buurman Cédric “we staan verdorie verdiend voor”. Ook op minuut 35 produceerden we nog een mooie kans. Rust dus 1-0 en ik citeer nogmaals Cédric “verdiend”. Ook scout André was zeer tevreden over onze eerste helft.

Elene Grotenberge startte verwoed aan de tweede helft. Dit resulteerde in een lichte dominantie maar onze verdediging gaf geen krimp en opnieuw kwam SK terug in de match. Op minuut19 was er een gevaarlijke aanval van SK waarbij keeper Engelbinck heel zwaar Addo molesteerde en de uitstekend leidende referee Kurt Buysse wees onverbiddelijk naar de stip. Eerst duurde het nog enkele minuten om Addo terug op zijn positieven te krijgen maar kersvers papa Alek bleef ijzig kalm en schoot onhoudbaar binnen. Emilia kraaide nogmaals van pret. Uw reporter was ook het volgende kwartier zo onder de indruk van onze manier van spelen dat hij vergat notities te nemen maar hij zag dat het goed was. Lukas Verschueren werd totaal moegestreden vervangen door Milan en helemaal op het einde mocht Rachid ook nog proeven van zijn eerste minuten. Mijn terzake ervaren buurman Cédric zei op minuut 88 “hij zal 3 minuten laten overspelen maar ’t is in de saccoche”. Tot de grote voldoening van uw reporter speelden we de laatste 5 minuten bijna volledig op de helft van Elene Grotenberge, je moet het maar doen.

Conclusie : beresterke wedstrijd van de ganse ploeg, grote ambiance achteraf!! Volgende zaterdagavond spelen we op Eendracht Aalter in het stadion met 4.000 zitplaatsen en een grote grasmat. Ik kijk er al naar uit. Uiteraard reed uw reporter in lichte euforie naar de Zogsebaan alwaar hij zich een Tripel Vicaris uitschonk en nagenoot.

LVdV