KSKG – SK Denderhoutem 4-0

Efficiënt SK doet gouden zaak…

SK moest op deze mooie zondagnamiddag de roodzwarten van SK Denderhoutem, ter plekke gekend als SK Atom, confronteren. SK Atom had een denderende competitiestart genomen met een 9 op 9 maar was door corona en blessures beginnen wegzakken. SK Atom is ook een echte familieclub met sterke banden met de grote achterban en brengt ook op verplaatsing een ruime schare supporters mee. Het is ook een club waar het werkwoord feesten veelvuldig toegepast wordt. Noteer daarenboven dat bv in Atom en Kesken het Driekoningenfeest zwaarder gevierd wordt als in Aalst carnaval en dat wil toch wel wat zeggen.

De technische staf van SK begint stilaan positieve selectieproblemen te hebben want Addo Lardenoit was terug uit gele schorsing, Lukas Verschueren was uit quarantaine, Simon Vermachelen verlost van zijn infectie en Milan Van Heirseele is stilaan een vaste waarde in de A-kern. Ons A-terrein lag er ondanks de zware regenval uitstekend bij met dank aan onze jeugdverantwoordelijken die op zaterdag alle jeugdwedstrijden hadden afgelast en onze voorzitter die er in geslaagd was om ook op vrijdagavond de dameswedstrijd te laten afgelasten.

Wie de match niet gezien heeft zou kunnen denken dat wij de roodzwarten weggeblazen hebben maar niets is minder waar. Onze doelman heeft veel meer werk moeten verrichten dan de week voordien op Eendracht Aalter en dat wil toch wat zeggen.

SK Atom begon als een wervelwind en doelman Ward Smekens moest al in de eerste minuut lijf en leden riskeren om ons te behoeden van een achterstand. De eerste 10 minuten moest SK alle hens aan dek roepen en het was vooral topspits Gianni Scheerlinck die ons pijn deed met zijn dribbels en rushes. Gelukkig ging de storm na 10 minuten liggen en kon Maxim Dierick met enkele mooie rushes voor gevaarlijke passes zorgen. Op één daarvan kwam het leder op de 13e minuut via enkele tussenstations bij Brent Claessens en vanop mijn plaats was het moeilijk om zien waarom Brent de netten niet aan flarden schoot. Het 2e kwartier verliep het spel snel op en neer en onze verdediging kon gelukkig het gevaar buiten onze zestien houden. En dan kwamen de momenten van SK: op minuut 25 scoorde captain Florian Anrijs de 1-0. Vier minuten later zag onze kapitein doelman Van Herreweghe toch wat ver uit zijn doel staan en klopte hem met een heerlijke lob. En nog was het niet gedaan want op minuut 39 werd Brent mooi vrijgespeeld op de linkerflank en de 3-0 was een feit. Ruststand 3-0, dat was lang geleden.

SK Atom bracht dribbelaar en woelwater Wembankoy in op de 46e min. En opnieuw was het voor ons alle hens aan dek want keeper Ward moest weer twee belangrijke reddingen doen. Trok SK zich automatisch terug om onze voorsprong te consolideren of werden wij achteruit gedrukt door SK Atom, wie zal het zeggen. De aanvallen van de roodzwarten liepen meestal via het duo Scheerlinck-Wembankoy en grote alertheid was nodig. SK kreeg evenwel meer en meer ruimte en we noteren een afgeweken schot van Bram Rijckaert in corner, een 3 tegen 1 situatie die we niet goed uitspelen en op de 68e minuut de 4-0 via Alek Maes die een corner binnenbuffelt. Supersupporter Julie en piepjonge dochter Emilia kraaien aan de zijlijn van pret. SK Atom werd nu toch wat moedeloos en gaf ons nog meer ruimte. Een nieuwe 3 tegen 1 situatie wordt op minuut 79 vakkundig de nek omgewrongen en dat is aanvallend zowat ons laatste meldenswaardig wapenfeit. Toch nog te noteren een straffe save van Ward op minuut 83.

Conclusie : deugddoende prestatie van SK, sprong in het klassement en nu op naar de ongeslagen leider Hoger Op Kalken. We kijken er naar uit en rekenen op een talrijke SK aanhang. Uw reporter had zich op zaterdag bij de brouwerij Dilewijns een bak Vicaris Tripel en Vicaris Quinto aangeschaft en of de Quinto heeft gesmaakt op de Zogsebaan.

LVdV

 

SCHEIDSRECHTER: Kenny Michiels.

DOELPUNTEN: 25’ F. Anrys 1-0, 29’ F. Anrys 2-0, 39’ B. Claessens 3-0, 68’ A. Maes 4-0.

SKG: Smekens, Vercauteren, Malfliet, Windey, Anrys, Claessens (80’ Verschueren), Dierick (68’ Vermachelen), Ryckaert (87’ Van Hierseele), Lardenoit (76’ Dierickx), Quintelier, Maes.

DENDERHOUTEM: Van Herreweghe, Ardens, Piens, Van Kerckhoven (62’ Collyns), Van Roy (60’ De Cock), Vancutsem, Moyson, Scheerlinck, De Schrijver (46’ Wembankoy), Van Den Borre, Smits.

GELE KAARTEN: Van Den Borre, Anrys.