KSKG – SK Munkzwalm 2-1

KSKG klopt sterk Munkzwalm na een knalprestatie…

SK speelde ongetwijfeld zijn beste match van het seizoen en won dan ook verdiend van een sterk en talentrijk SK Munkzwalm. Na de toch wat mindere prestatie op Ardennen hadden de coaches het elftal op enkele plaatsen gewijzigd. De supporters van SK wreven hun ogen uit want samen met de ploeg van coach Davy Minnaert zorgden wij voor een uiterst aangename en spectaculaire voetbalwedstrijd, waarbij SK in de eerste helft de eerste viool speelde. SK trok alle registers open: goeie combinaties op de kleine ruimte, het vlot vinden van de vrije man, crosspasses van 40 meter. Munkzwalm kreunde maar begaf niet. Keeper Gilles De Groote riskeerde een drietal keer zijn hachje door in het pak te duiken met de vuisten vooruit om onheil te voorkomen. We noteerden ook een aantal schoten nipt over, juist naast en enkele kopballen die geplukt werden. En Munkzwalm? Dat toonde bij momenten dat ze goed kunnen sjotten en Jonathan Ulens en Kenneth Fouquet toonden bij momenten waarom zij een koningsduo zijn. Wat een virtuositeit en combinatievermogen. Onze verdediging gaf evenwel geen krimp. Rust : 0 – 0.

Had coach Minnaert tijdens de rust zijn spelers de levieten gelezen of had SK de eerste helft wat teveel brandstof verbruikt waardoor de motor wat trager op gang kwam? Feit is dat de eerste 10 minuten van de tweede helft voor Munkzwalm waren en dat wij de eerste vijf minuten tweemaal een ernstige waarschuwing kregen. Op de 58’ werden we bij een korte corner even verrast waardoor topspits Ulens van aan de 16 verschroeiend kon uithalen om de 0-1 aan te tekenen. SK was wat van slag en Munkzwalm probeerde ons dood te knijpen. Rond minuut 60 claimde Fouquet een strafschop terwijl gans Grembergen riep om een gele kaart voor schwalbe. De uitstekend leidende ref Dries De Win liep niet in de val en liet gewoon doorspelen.

En…SK rechtte de rug: onze coaches grepen in, kozen resoluut voor de aanval en de partij begon te kantelen want plots kon SK weer vlot combineren, won weer de duels en zette druk op de verdediging. De ene aanval na de andere rolde richting Munkzwalm-goal en weer was het net niet…tot minuut 83: een vrije trap van Joeri Van Bossuyt was zeer scherp aangesneden en werd door Maxim Dierick onhoudbaar binnengekopt. SK rook nu bloed en ging voluit voor de overwinning. Op minuut 87 kreeg Alek Maes een mooie center juist buiten de kleine backlijn, wilde draaien en sjotten maar werd neergetrokken. Referee De Win aarzelde niet en wees naar de stip. Alek bleef kalm en zette de 2-1 op het bord waarna SK de match professioneel uitspeelde.

Conclusie: SK bewees dat het een volwaardige eerste provincialer kan zijn. Nu volhouden mannen! Deze overwinning was ook een waardige afsluiter van een zeer succesvol pensen- en kippennuggets festijn waarbij meer dan 500 sympathisanten in onze mooie kantine kwamen aanschuiven.

LVdV

Doelpunten 68’ J. Ulens 0-183’ M. Dierick 1-1, 89’ A. Maes 2-1 (strafschop).
SKG: Smekens, Vercauteren (68’ Dierick), Dierickx (68’ Van Daele), Malfliet, Van Bossuyt, Anrys, Claessens, Ryckaert, Quintelier (89’ Windey), Maes, De Cock (80’ Verschueren).
Munkzwalm: De Groote, Roskam (46’ Van Der Eecken), Knipping, Vandepontseele, De Weirdt, De Witte (70’ De Bondt), Malfroy, Denys, Ulens, Foucquet, Van De Wattijne (35’ Ceuterinck).
Scheidsrechter: Dries De Win.