KSKG wint alle Dendermondse derby’s!!

Een overzicht van het eerste competitieweekend door het oog van onze sportief voorzitter…

1. Beloften

Onze succesreeks begon reeds vrijdagavond toen onze beloften hun collega’s van KV St-Gillis klopten met 1-4.St-Gillis heeft nochtans een sterke ploeg maar op onze jonge gasten stond geen maat. Meteen was dit een eerste beloning voor de zware trainingen en harde werk van de voorbije weken! Onze doelpunten werden gescoord door Jef Scheire, Milan Van Heirseele, Jens Vermoesen en Ahmed Anabtawi. De ganse ploeg verdient evenwel een pluim!!

2. Onze Jeugd

Zaterdag was ook de start van onze jeugdcompetitie. 18 (achttien) ploegen in lijn brengen en zorgen dat ze op een zaterdagmorgen allemaal de juiste truitjes en broekjes kunnen aantrekken is een hele uitdaging die KSKG evenwel al jaren met succes afwerkt. Ook hier was er een derby voor onze U17. Ze versloegen hun leeftijdsgenoten van Jong St-Gillis met 11-0. Dat belooft!

3. Eerste Ploeg

SK wint verdiend de stadsderby tegen KAVD met 1-0!

Een stralende blauwe lucht,veel zon, meer dan 300 toeschouwers, goeie sfeer op en rond het terrein, wat kan een mens nog meer wensen… KAVD won duidelijk de eerste helft op punten: snelle en snedige combinaties, technisch goed, goede dribbelaars op de flanken… dit maar om te zeggen dat onze verdediging de handen vol had. SK stelde daar te weinig tegenover: moeilijke balcontroles, te weinig duelkracht… We mogen stellen dat onze keeper Ward Smekens ons de eerste helft rechthield met enkele straffe reddingen.

Gelukkig was er nog een tweede helft. Na een peptalk van onze coach Raf Van Overstraeten en wat bijsturing kwam een totaal ander SK op het terrein. We toonden dat we fysisch sterker waren, speelden dominant op de helft van KAVD, kregen zelfvertrouwen, dwongen een aantal corners af en dwongen de uitstekende keeper Van Zele tot een straffe redding gevolgd door een scrimmage waarbij de bal er niet in wou. Volgde dan minuut 71: een verre doorsteekpas centraal van Thomas Windey, Alek Maes er achteraan, de keeper uit zijn doel… het stond in de sterren geschreven dat er een botsing zat aan te komen. Doelman Van Zele raakte Alek en de uitstekend leidende ref Stef Claessens wees zonder de minste aarzeling naar de stip. Een mythe zegt “laat nooit de geraakte speler trappen”. Mythe doorbroken gelukkig, want Alek trapt hard en onhoudbaar binnen. Toeval wil dat deze fase gebeurde onder de ogen van uw reporter en die kan alleen maar bevestigen dat de beslissing van de ref de juiste was!!! Vervolgens speelde SK de match volwassen uit, meestal op de helft van KAVD. De laatste 7 minuten moest SK nog met 10 verder na de tweede gele kaart van Jordy Van Daele en drong KAVD nog aan. Keeper Ward plukte evenwel alles wat in onze ‘zestien’ kwam.

Uw reporter was wel de laatste minuten wat zenuwachtig en wandelde dan maar rond het terrein om te blijven plakken bij Stefaan Van Dender, de coach van onze toekomstige tegenstrever Doorslaar. Stefaan vond dat SK op basis van de tweede helft verdiend won, als dat geen objectieve bron is!!! Einde match,vreugde alom bij de talrijke SK fans, de pintjes vloeiden rijkelijk, onze buitentoog kon met zo een match niet beter ingehuldigd worden

LVdV