Sportief voorzitter Luc Van Der Veken: “Wij zijn een financieel voorzichtige club”

Bij SK Grembergen zien ze het niet zitten om de competitie te herbeginnen. “Het heeft te lang geduurd en de horeca zal niet open gaan voor Pasen”, zegt sportief voorzitter Luc Van Der Veken.

 

 

“Iedere club heeft het lastig, maar wij zullen blijven leven”

In de Kleemputstraat in Grembergen is het stil. Een glorierijk seizoen in eerste provinciale na de promotie is KSK niet gegund. Het virus heeft de dromen niet aan diggelen geslagen, maar toch is binnenkort heropstarten niet nodig voor het bestuur. “Persoonlijk ben ik er tegen”, zegt sportief voorzitter Luc Van Der Veken. “Het heeft te lang geduurd. Ik weet niet of spelers nog gemotiveerd gaan zijn. Onze trainer maakte al drie keer een nieuw schema op en regelde ook telkens oefenwedstrijden met de bedoeling snel te kunnen anticiperen, maar het mocht niet zijn. Dus is het beter om dit seizoen niet meer af te werken en komende zomer te herbeginnen. De horeca zal niet opengaan voor Pasen. Mensen snakken naar voetbal, maar dan zoals voorheen, met kantines die open zijn.

De jeugd van Grembergen oefent ondertussen verder. “We hadden zaterdag wedstrijdjes voor onze kinderen tot twaalf jaar. Er stonden heel veel auto’s terwijl iedereen zich perfect aan de opgelegde maatregelen hield. Wel vond ik het triestig om naar te kijken; er viel sneeuw, het was koud en niemand kon zich opwarmen in de kantine aan een koffie of een warme chocomelk”, alsnog Luc Van Der Veken. “Dat doet het hart bloeden. Het is goed dat de kinderen in beweging blijven, al is de sfeer van voorheen dan helemaal weg.”

Financiële gevolgen heeft de stop voor de nieuwkomer in eerste provinciale wel, toch blijven ze beperkt. “Wij zijn een financieel voorzichtige club, waarschijnlijk met het kleinste budget in eerste provinciale. Iedere euro draaien we twee keer om en we proberen moeilijke omstandigheden voor te zijn. Zo werkten we al in oktober drie scenario’s uit. Met mogelijke gevolgen voor wanneer er niet meer zou gespeeld worden, wanneer er nog tien wedstrijden zouden gespeeld worden en wanneer de hele competitie nog kon. De tering is naar de nering gezet, wij gaan overleven.
De spelers werden gevraagd om een beetje in te leveren. “Zij gingen daar mee akkoord. Met als gevolg dat onze kern voor volgend seizoen bijna rond is. We hebben ook al een versterking binnengehaald en zijn nu nog op zoek naar een paar jonge elementen om het plaatje compleet te maken. Want we willen in eerste provinciale blijven, dat is een zeer mooie reeks. Ook al hebben enkele sponsors het lastig. Zij vroegen en krijgen een jaartje betalingsuitstel.”