6 op 6 voor de SK-girls tijdens de eerste 2 speeldagen!

 • Wedstrijdverslagen van onze dames tegen KV St-Gillis en Sint-Martens Latem B

KV Sint-Gillis – SK Grembergen  0-6

Het was geleden van maart 2020 dat onze dames nog eens voor punten speelden. Toen nog zonder onze nieuwe aanwinsten, die onze ambities dit seizoen mooi aanscherpen. Woensdag 07/10 haalden we onze eerste competitiewedstrijd en stadsderby in tegen de dames van Laurens De Bilde. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd en kenden moeilijkheden met de defensieve ruit waar KV Sint-Gillis in speelde. Het was wachten tot minuut 19 op onze doelpuntenmachine Fien om de allereerste goal te maken van het seizoen. Een trap van ver met haar rechtervoet krulde de verste hoek in. De Dendermondse keepster aan de overkant had geen schijn van kans tegen deze parel van formaat. De teleurstelling was van de gezichten af te lezen bij de thuisploeg. In vergelijking met de oefenmatch zo’n twee maand geleden (8-0 voor onze dames) hielden ze tot nu toe goed stand. Hoewel de score geopend was, bleef het voor onze girls zoeken naar oplossingen voorin. Gevaarlijk waren we vooral in onze stilstaande fases. Esmeralda schildert haar corners altijd perfect op de hoofden van onze grootste dames en in minuut 44 leidde dat tot een verdubbeling van de voorsprong. Een doelpunt met het hoofd was het niet, maar Sarah profiteerde van het geklungel achterin bij Sint-Gillis en zette ons net voor rust comfortabeler op voorsprong.

Ondanks de voorsprong was ondergetekende niet tevreden met het gespeelde spel. Te weinig dominantie naar de goesting. We gingen met drie achterin spelen, en dat zorgde voor ontzettend veel dreiging van onze lady’s. In minuut 48 scoorde Lisa haar eerste van het seizoen en niet veel later was het alweer Fien, die haar patent op doelpunten nog steeds op zak had. 0-4 stonden onze Grembergse dames op voorsprong nu en het meegereisde publiek hitste de boel nog wat meer op.  Nieuwkomer Ruby heeft goed opgelet tijdens de afwerkingsvormen en prikte 2 doelpunten in minuut 60 en 65. Hiermee speelde ze haar onzekerheid volledig van zich af, en onze trouwe supporters konden dit twee dagen later opnieuw bewonderen. We eindigden de wedstrijd met een droge 0-6 op het bord en al ’tiktakkend’ gingen we naar de kleedkamer.

SK Grembergen – Latem B 14-1

De vermoeidheid van speeldag 1 zat nog wat in de benen, maar goesting was er in overvloed. Onze eerste wedstrijd op ons eigen A-terrein, waar de dames zelden teleurstellen. KV Sint-Gillis won nipt van Latem B met 0-1 dankzij een penalty. Een gelijkaardige tegenstander als eerder deze week, dat was onze verwachting. Na een gesprek met de trainer, kwam ik te weten dat er 3 dames van de A-ploeg zouden meespelen. Leuk weetje om de speelsters mee aan te scherpen in de kleedkamer. Na een uitgebreid uitleg over de’ defensieve T’ en omschakelen van 5-3-2 naar 3-5-2 vatten onze dames de wedstrijd aan met een overvloed aan tactische informatie. Het bleek al snel een spektakelwedstrijd te gaan worden. Na amper 8 minuten kregen we een penalty. Celine, onze keepster en beste strafschopnemer plaatste de bal nagenoeg perfect in de kruising. De supporters en ondergetekende stonden erbij en keken er naar. Deze trap was onhoudbaar! Goed, de toon was aangegeven en metronoom Eva strooide vandaag met assists. Met de rust stonden onze SK-Girls voor met 10-0!! Ja u leest het goed, dit is geen typefout. Even een klein overzicht:
– 8’ 1-0 Celine
– 14’ 2-0 Ruby
– 16’ 3-0 Flore
– 18’ 4-0 Dora
– 21’ 5-0 Dora
– 35’ 6-0 Ruby
– 37’ 7-0 Esmé
– 41’ 8-0 Ruby
– 42’ 9-0 Lisa
– 43’ 10-0 Fien
Hebben wij respect voor onze tegenstander? Absoluut ja! Hebben wij medelijden? Zeker niet. Nog 10 minuten in de 2e helft kregen Eva, Fien en Ruby in hun speeltuin, en nadien kwamen waardige invallers in de plaats. O ja, in die tijd maakten Eva, en Flore (2x) nog drie doelpunten. We bleven met 3 achteraan spelen en we kregen een iets spannendere wedstrijd. In minuut 64 tekende Lisa de 14-0 op het bord en daarmee was onze tank eventjes leeg. De tegenprik gebeurde in minuut 73 na een kleine onoplettendheid achterin, maar anderzijds ook een mooie counteraanval van de bezoekers. We zagen in de laatste seconden nog een heerlijke schwalbe van vice-kapitein Sarah, maar de scheidsrechter had het onmiddellijk door. Niet erg Sarah, wij hebben ons op de bank plat gelachen! De ‘vrouw-van-de-match’ trofee werd uitgereikt aan Flore, die na haar hattrick een ‘atje’ voor de sfeer mocht drinken. Gelukkig hadden we al wat sandwiches opgegeten van Cato Verhofstadt, die van haar eigen bakkerij veel lekkers had mee gebracht! Bedankt bakkerij Verhofstadt voor de attentie!

 • Wat onthouden we van deze week?
  -De ambitie van deze damesploeg ligt duidelijk hoog. Ze staan dan ook verdiend op de eerste plaats in het klassement.
  -Flore bewijst dat ze thuishoort bij de beste 11. Een doelpunt met het hoofd en een heerlijke stift! Knap!
  -Ruby haar dodelijke linker zal nog veel keepers het leven zuur maken dit seizoen. Kunnen ze hier bij Anderlecht niets mee doen? 😉
  -Sarah duikt in het zwembad beter dan op een voetbalveld.
  -Latem B is een zeer aangename ploeg en zij zijn hier altijd welkom!
  -Dora kan echt op alle posities uit de voeten. Polyvalentie ten top!
  -Elke week zal er op Instagram een TikTok verschijnen van onze dames on fire.
  -Een aantal U17-spelers zijn deel geworden van de harde kern…. Of is het gewoon solliciteren naar een basisplaats?

Uw verslaggever en T1,
Jeroen