3e speeldag: SKG – HO Kalken 1-3

Voor de eerste thuismatch in eerste provinciale ontving SK Grembergen meteen één van de gedoodverfde titelfavorieten voor dit seizoen: KFCHO Kalken dus.

De wet van de sterkste…

Uw verslaggever had gelezen dat het kermisweekend was in Kalken en hoopte stiekem dat enkele vedetten van de bezoekers met bloeddoorlopen ogen op het Klemeneir zouden arriveren, maar dat was helaas niet het geval. Bij SK Grembergen stonden de kopjes sowieso fris. Grembergen-kermis ligt trouwens al achter de rug. We ontbreken nog steeds de kwieke Brent Claessens, doelman Ruben Bourgeois en nieuwkomer Simon Vermachelen. We hopen ze snel uit blessure te zien. Captain Flo Anrys is daarentegen terug van de partij na zijn schorsing op de openingsspeeldag.

We noteren een mooie opkomst voor deze partij! In coronatijden neemt zo’n competitiewedstrijd dus een vliegende start. Géén line-up en geen handjes of knuffeltjes zo net voor de aftrap. In het matchbegin werd meteen de toon gezet met een bezoekende ploeg die het gaatje in de verdediging van SK probeert te vinden maar dat lukt niet meteen. De enige noemenswaardige kans tijdens het eerste kwartier kwam er voor Jonah Wymeels maar diens zware uithaal kwam pardoes op het aangezicht van onze youngster Warren Vercauteren terecht. Warren, die nochtans meerdere boksronden met Freddy De Kerpel zou overleven, zou later deze eerste helft met ‘zwarte vlekken’ voor de ogen dienen te worden vervangen (voor de bezorgden onder u: Warren werd later op de avond gezond en wel gesignaleerd op den hof van De Verloren Zoon). De beste kans voor de mannen van ‘De Kruisen’ volgde net voor bij minuut 20 toen Joffry De Brabander aan de tweede paal net van te ver kwam aangeslided om een voorzet vanop links binnen te schuiven. Net toen iedereen (van Grembergse kant uiteraard) hoopte dat SK de rust met een brilscore kon ingaan zorgde balverlies bij de opzet van een SK-aanval er in no-time – werkelijk millimeterwerk al dan niet buitenspel was dat – voor dat het bezoekende nummer 11, Victor Christiaens, zo van schuinsweg alleen voor Ward Smekens kwam en beheerst afwerkte (0-1). Miljaar!

Rust: 0-1

’t Is niet dat onze geelhemden als een geslagen hond uit de kleedkamer kwamen, want doelman Nathan Baele had de nodige moeite met een niet onaardige trap van Dieter Van Tornhout. Kalken liet niet begaan en repliceerde met een lage voorzet vanop links richting Hammenaar Yoran Heirewegh maar Ward redde super daar aan de eerste paal. Jammer genoeg verdubbelden de bezoekers de score alsnog, toen Waregemnaar Victor Christiaens vanuit de kluts zijn tweede van de namiddag kon aantekenen (0-2). Binnen de minuut kon SK zijn beste kans van de wedstrijd bij elkaar krijgen, maar de afwerking van Jeroen Baetens hobbelde nét naast de verkeerde kant van de staander. SK stond zowat voor een onmogelijke opdracht en die zou er niet op vereenvoudigen nadat amper 5 minuten later de 0-3 op het scorebord flikkerde: Een schot van Jonah Wymeels zo’n drie meter buiten de zestien week helemaal af op het onderbeen van een Grembergenaar en Ward was meteen kansloos. Boeken toe. Het tegendoelpunt van Bram Ryckaert was niet meer dan een pleister op het spreekwoordelijke houten been. Toegegeven, het was wel het mooiste doelpunt van deze zonnige namiddag: Bram nam een afvallende bal vól op de slof en doelman Baele had geen reactie op deze vlam (1-3).

0-1 Victor Christiaens (39’)
0-2 Victor Christiaens (66’)
0-3 Jonah Wymeels (70’)
1-3 Bram Ryckaert (79’)

SKG: Smekens Ward, Vercauteren Warren (25’ Baetens Jeroen), Windey Thomas, Malfliet Sander, Anrys Florian, Van Daele Jordy, Dierick Maxim (85’ De Cock Sacha), Ryckaert Bram, Van Tornhout Dieter, Lardenoit Addo (74’ Vermoesen Jens), Maes Alek. NG: Vanoverberghe Stijn.

HO Kalken: Baele Nathan, De Wilde Dieter, Vrijens Bram, De Wolf Thomas, Wymeels Jonah (74’ Decuyper Bram), Christiaens Victor (74’ Cnockaert Brecht), Gaye Malick (79’ Ryckaert Geoffrey), Baes Simon, Heirewegh Yoran, Poppe Lukas, De Brabander Joffry. NG: Gerniers Alexandre.

Scheidsrechter: Bruggeman Frank