Sterk KSKG klopt Vigor Wuitens Hamme met 2-3

In een mooi stadion, op een grote en perfecte grasmat heeft KSKG een knappe prestatie neergezet tegen de A-kern van VW Hamme.

KSKG begon goed en dat resulteerde op de 7e minuut in een kans voor Maxim Dierick die iets te ver uitweek om te kunnen besluiten. De wedstrijd werd gespeeld aan een hoog tempo en het spel ging dus snel over en weer. KSKG combineerde zeer goed, bleef kalm in verdediging en voetbalde steeds knap uit.De supporters van VW wisten soms niet wat ze zagen… Ons middenveld zette goed druk en was ook nog zeer creatief zodat de kansen voor KSKG waren. Op de 29e minuut was het prijs, want een snelle tegenaanval bracht Addo Lardenoit in een één tegen één situatie waarbij Addo zich knap vrij kapte om mooi te besluiten. Prachtig!!! Op de 35e minuut maakte Maxim Dierick gebruik van een aarzeling in de VW defensie om hard binnen te knallen. VW leek toch wel even aangeslagen en wist in de eerste helft geen enkele zuivere kans af te dwingen.

Rust: 0-2

De tweede helft gaf lang hetzelfde toonbeeld als de eerste met dien verstande dat VW vooral de laatste 20 minuten probeerde de aansluitingstreffer te scoren. Ze waren zeer gevaarlijk op stilstaande fases. Rond de 75e minuut dribbelde woelwater en ex-Lokerenspeler Mbow Abdoulaye zich in onze zestien en wachtte op een tackle om neer te gaan – waardoor penalty – onhoudbaar omgezet door Beau Ponnet, ook al koos doelman Ward Smekens de goeie hoek. VW drong nu nog meer aan en op de 85e minuut scoorde Sander Claeys op hoekschop de gelijkmaker. Niet lang getreurd want op de 87e minuut werd Addo door Joeri Van Bossuyt perfect in het straatje gestuurd en het was bingo. 2-3 en boeken toe.

Conclusie: aangename wedstrijd, mooi voetbal, volwassen gespeeld… in één woord “knap”!

LVdV