2-1 verlies voor SKG op Aalter…

SK doet Eendracht Aalter bibberen tot de laatste seconde!!

Een verplaatsing naar Eendracht Aalter (EA) is voor geen enkele ploeg een gezondheidswandeling. Zij draaien ieder jaar mee aan de top van 1e provinciale en zijn ook dit jaar weer titelkandidaat. Zij spelen in een schitterend stadion met een capaciteit van 4 à 5.000 toeschouwers. Aalter had bovendien verleden zondag onze buren van KAVD een droge 0-4 rond de oren geslagen.

Het kunstgrasveld laat snelle balcirculaties toe en zij hebben uiteraard goeie sjotters. Maar… SK begon zeer sterk en tot de trots van de SK-aanhang speelden wij de eerste 20 minuten vooral op de helft van EA. Hun supporters trokken grote ogen. Onze verdediging speelde secuur en voetbalde rustig uit, ons middenveld won de meeste duels en toverde mooie patronen op het kunstgras en onze aanvallers bezorgden hun verdediging wel wat koppijn. Hoezo, ‘laag blok’!? De thuisverdediging hanteerde de buitenspelval en had geluk dat Alek 20 cm buitenspel stond toen hij alleen afgezonderd werd. In deze eerste periode kunnen we geen uitblinkers noemen want iedereen was top! Na 20 minuten stak EA de neus aan het venster en begon onder stoom te komen zodat Ward op de 21e minuut zijn vuisten moest gebruiken. Op de 24 min.noteerden we een vrijschop van Bram nip naast. Tegen het halfuur kampeerden we met veel volk rond hun zestien, Jordy zette zich enig mooi door op de achterlijn en schoot verrassend vanuit een zeer scherpe hoek, Doelman De Volder kon de bal niet klemmen en Maxim schoot de rebound hard binnen (0-1). Prachtig en verdiend!! Alle SK supporters prevelden “en nu deze voorsprong houden tot aan de rust”. Helaas mocht het weer niet waar zijn, maar het moet gezegd dat de gelijkmaker er één was om ‘u’ tegen te zeggen. Jelte De Coninck sneed vanop de flank naar binnen en pegelde van tegen de zestien de bal in de winkelhaak (1-1). Een klassegoal. SK had nadien de pech dat Jeroen Baetens aangetrapt werd en nog voor rusten moest vervangen worden. Sacha De Cock kwam in zijn plaats.

Ruststand 1–1

Onmiddellijk na de rust hadden we geluk dat een mooie EA aanval op de paal belandde maar verder heeft SK goed het eerste kwartier doorsparteld. EA had nu wel het overwicht maar SK kwam er regelmatig goed uit. Net voorbij het uurm nog af te spelen in plaats van te kiezen voor de poging op doel. Volgende pechmoment voor SK was dat ook Warren Vercauteren geblesseerd het veld moest verlaten.Hij werd vervangen door Bram Losa die helemaal niet onder de indruk was van zijn gereputeerde tegenstander. SK bleef goed verdedigen en als de nood het hoogst was bleef er nog altijd sluitstuk Ward over die ons met enkele straffe saves overeind hield. Komt dan de 79e minuut: een corner wordt ongelukkig ontzet tot aan de rand van de zestien, pardoes in de voeten van de ingevallen Andreas Van Outrève die snoeihard uithaalde en de 2-1 was een feit. Bij SK verving Zeno Schockaert de moegestreden Maxim en SK zette de achtervolging in, nam wat risico’s maar duwde de titelkandidaat achteruit en dwong hen tot wat paniek en tijdrekken. We noteerden nog enkel kansjes voor SK en zagen dat EA bibbergeld betaalde tot de laatste seconde.

Conclusie : Een goede prestatie van SK tegen een gereputeerde tegenstander. @beste spelers én coaches: we moeten al dit goede meenemen naar de volgende wedstrijden en de punten zullen volgen. @de statistieken: SK stond opnieuw met 7 spelers van ‘min 21’ op de feuille. We noteerden ook een goede leiding van scheidsrechter Kurt Buysse” (lvdv)

0-1 Maxim Dierick (26′)
1-1 Jelte De Coninck (30′)
1-2 Van Autrève Andreas (78′)

Aalter: De Volder Sven, Waegebaert Joris, Va De Walle Jordy, Van der Cruyssen Dylan, De Coninck Jelte, Hoornaert Jens (91′ Vyvey Lars), Verplancke Jeffrey, Van Kerrebroeck Stijn, Van Der Jeught Joshua, Verheye Robbe (Van Autrève Andreas), Rushiti Muhamet (83′ Janssens Sam). NG: Van Wesemael Robbie.

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, Baetens Jeroen (43′ De Cock Sacha), Dierick Maxim (83′ Schockaert Zeno), Lardenoit Addo, Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Vercauteren Warren (54′ Losa Bram), Windey Thomas. NG: Van Overberghe Stijn.

Scheidsrechter : Kurt Buysse

Uitslagen 5e speeldag
Sleidinge – Doorslaar 2-3
Berlare – Elene-Grotenberge 1-1
Latem – Munkzwalm 2-5
Aalter – SKG 2-1
SK Denderhoutem – HO Kalken 0-2
KAVD – KVE Drongen 0-3
Jong Zulte – KVV Ardennen 0-4
Mariakerke – E Zele 3-4