Voorbeschouwing HO Kalken – KSKG

Met Ward Smekens en Brecht Cnockaert (HO)

Ward Smekens: “We hebben niets te verliezen”

Na de winst tegen Denderhoutem trekt Grembergen zowat onbevangen naar leider HO Kalken waar groenwit niets te verliezen heeft.

De cijfers die de toekomstige kampioen voorlegt zijn indrukwekkend”, zegt doelman Ward Smekens. “Ze wonnen elf keer, speelden twee keer gelijk en verloren nog geen enkele wedstrijd. En hun twee gelijke spelen dateren al van speeldag één en drie. Op Berlare en op Elene-Grotenberge, hun dichtste achtervolgers. Die wel al op zeven punten volgen. Met 42 gemaakte goals – een gemiddelde van plus drie per match – en slechts elf tegengoals zeggen de cijfers alles over hun meesterschap. En er lopen daar twee jongens die al tien keer scoorden. We kunnen ginder dus alleen maar winnen en hebben er niets te verliezen. In elk geval wordt het een interessante match. Niet alleen omdat ik wellicht een pak werk zal hebben, ook al omdat we het tegen de ploegen uit de top vijf goed deden. We pakten tegen die ploegen zeven op twaalf.”

Er valt niet aan te twijfelen dat de komende opdracht nog moeilijker zal zijn dan die tegen Denderhoutem. “Die uitslag zegt niet alles. Twintig minuten hadden we het zeer lastig, werden we zowat van het kastje naar de muur gespeeld. En dan valt onze eerste goal uit het niets. En die tweede, kort daarna, nog meer dan de eerste. Iedereen weet dat men het verdomd moeilijk krijgt als men bij ons twee goals achter komt. We kunnen immers een goede organisatie neerzetten. Je zag dan ook dat bij Denderhoutem het geloof verdween waardoor er nog zware cijfers op het bord kwamen. Zelf was ik vooral tevreden met de clean sheet. Dat overdoen zou schitterend zijn.” (ddd)


Brecht Cnockaert: “Nog niet geruststellend”

Leider Hoger Op Kalken ontvangt zondag aan de Kruisen SK Grembergen, een ploeg die vooral voor eigen volk punten pakt en buitenshuis niet verder kwam dan een puntendeling in Mariakerke.

Grembergen won van Elene-Grotenberge en Denderhoutem. Dat toont de kwaliteit van de ploeg. Hun statistieken zijn buitenshuis niet echt fraai, maar daar mogen we ons niet op blindstaren. We moeten deze match aanpakken, zoals alle voorgaande. Tegen Munkzwalm speelden we een mindere eerste helft en op Latem hadden we het knap lastig, maar telkens wonnen we. In thuismatchen gaat de bal er vlot in, maar men mag er niet vanuit gaan dat dit een evidentie is. De ploegen stellen zich steeds beter op ons spel in. Iedere wedstrijd heeft een ander verhaal”, zegt de Kalkense topschutter, die al tien keer de weg naar de netten vond.

Cnockaert speelde met Jong Lede al in nationale en wil dat met Hoger Op graag overdoen. “Het ziet er goed uit, maar we zijn er nog lang niet. De kloof met Elene-Grotenberge is slechts zeven punten en dus nog overbrugbaar. Voor de winterstop spelen we nog twee keer thuis. Na Grembergen volgt de derby tegen Berlare. Na de trainerswissel belooft het een lastige slotwedstrijd van dit kalenderjaar te worden. Na tien overwinningen op rij is het vertrouwen groot. In Kalken weten ze wat feesten is en daar ben ik wel fan van. Nog twee keer winnen en we kunnen met een gerust gemoed de winterstop in. Elene-Grotenberge (de oud-ploeg van Brecht, red.) treft met Mariakerke en Aalter twee straffe tegenstrevers. Het ideale scenario is dat wij winnen en zij steken laten vallen.”(fdg)