Voorbeschouwingen FC Sint-Joris Sleidinge – KSKG

Met Brent Claessens en Peter Lippens…

Brent Claessens: “Het moet veel, veel beter”

In Grembergen werden er de voorbije dagen wonden gelikt. Iedereen besefte dat de prestatie tegen Berlare ondermaats was.

Net zoals na elke match werd er achteraf teruggeblikt op de voorbije wedstrijd”, vertelt Brent Claessens. “Dat het niet goed was besefte iedereen. Het lukt ons niet om een constante te leggen in onze prestaties. Meestal werd een goede thuismatch gevolgd door een veel mindere uitwedstrijd. Op Mariakerke speelden we wel goed en pakten we ons eerste punt op verplaatsing, maar nu volgde een slechte match op eigen veld. We begonnen nochtans vrij goed, maar dat was van heel korte duur. We zouden ons kunnen verstoppen achter de afwezigen, maar dat is te gemakkelijk. Daar ligt het volgens mij niet aan. Evenmin aan de kritiek van een aantal supporters dat een aantal spelers niet op hun juiste plaats staat. Het is vooral een mentale kwestie. We moeten Berlare vergeten, want er volgt nu een heel belangrijke match.”

Grembergen gaat zondag op bezoek bij Sleidinge, de voorlaatste in het klassement. Een ploeg die vijf punten minder telt dan SK. “Willen we ons redden dan is het tegen ploegen als Sleidinge dat we de punten moeten pakken”, weet Claessens. “We moeten vooral zorgen dat de kloof niet kleiner wordt. Met ze groter te maken zouden we een heel goede zaak doen. Of we het met dezelfde elf zullen doen is een zaak van de coach. Wie weet kunnen onze jonge bankzitters voor een verrassing zorgen. Het resultaat van zondag zou wel eens richtinggevend kunnen worden. Of we in een dipje zitten? Misschien. Dat komt vooral door het gebrek aan het constante in onze wedstrijden.”(ddd)

 

Peter Lippens: “Spelers spreken over revanche”

Na het nipte verlies op het veld van Latem krijgen de Sint-Joris boys zondagmiddag Grembergen op bezoek aan de Herritakkerlaan.

Wij weten al langer dan vandaag dat we het merendeel van de punten op eigen veld moeten proberen te pakken”, geeft de rood-groene keuzeheer Peter Lippens toe. “Ook al verloren wij tegen Latem niet geheel onverdiend, toch was ik tevreden over de mentaliteit van de spelers. Er werd gestreden voor elke bal en iedereen ging voluit in de duels. Het feit dat we drie keer terugkeerden na een achterstand, toonde alvast dat wij over voldoende mentale weerbaarheid beschikten. Het feit dat we uiteindelijk dan toch de boot ingingen, zorgde voor een serieuze kater. Dat zag je duidelijk aan de gezichten.

Goed om te zien en te horen was het feit dat iedereen zo ontgoocheld was, dat bij meerdere spelers het woordje revanche over de tong ging. Ik verwacht zondag dan ook een positieve reactie. Dat biedt echter geen garantie op puntenwinst. Grembergen wordt helemaal geen makkelijke opgave, maar wij moeten erin geloven. Van de geblesseerden zal niemand terugkeren, integendeel. ook Miel Grawet is uiterst onzeker voor zondag. We blijven realistisch, om punten te pakken zullen we meer dan goed moeten zijn. Ook de jongens zijn zich daarvan bewust. Er wordt keihard gewerkt op training. Ik kijk met vertrouwen uit naar zondagmiddag. Met de juiste focus moet Grembergen een ploeg zijn die we aankunnen.” (vhe)