Voorbeschouwingen op de wedstrijd KAVD – KSKG

Met Hans Burghgrave en Sian De Backer (KAVD)…

Hans Burghgrave : “Geen ideaal moment”

Hoe kleiner de afstand tussen twee ploegen, hoe groter het verschil tussen die ploegen. Toch als men het over Grembergen en Dendermonde heeft.

Hans Burghgrave. “Een derby die voor ons niet op een ideaal moment komt omdat Dendermonde net vorige week zijn eerste match won en die flow zal proberen door te trekken. Terwijl wij op Kalken kansloos waren tegen een ploeg die een reeks te laag voetbalt. De derby op zich zal ons seizoen niet maken of breken. We rekenen op onze sterkte: een blok dat al jaren samen voetbalt. Jongens van bij ons die te voet naar het voetbal kunnen. Terwijl het bij de tegenstander allemaal nieuwe gezichten zijn die met de bus of de trein zullen komen.” (ddd)

Sian De Backer: “De groep wil eerherstel”

Zondag komt Grembergen in eigen (deel)gemeente op bezoek bij Dendermonde. De eerste wedstrijd van de terugronde staat niet alleen in het teken van enige prestige, maar – zeker in het paarsblauwe kamp – ook in dat revanchegevoelens.

Hoewel zowat iedereen van elders komt en er bij de spelers, in tegenstelling tot bestuur en overgebleven supporters, geen echte binding is met enig derbygevoel, werd deze week op training duidelijk dat de spelersgroep hard bezig is met de komende match”, zegt Sian De Backer. “We zijn niet vergeten dat we op de openingsspeeldag op Grembergen onverdiend verloren door een aanvechtbare scheidsrechterlijke beslissing. Zeker nu we vorige week eindelijk onze eerste zege haalden is de spirit op winst hard toegenomen. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik stel dat we minstens al vijf, zes punten meer hadden moeten hebben. Matige afwerking en te veel begane foutjes van onze kant hebben ons al een pak punten gekost.”

“Ook ik ben niet foutenvrij. Niet onlogische want dit is mijn eerste seizoen in een eerste ploeg. Ik bracht mijn jeugd door bij VW Hamme om dan als 17-jarige naar de beloften van Temse te gaan. Men hen stapte ik mee in de fusie met Lokeren. Om zo dit seizoen naar Dendermonde te komen. Ik speelde er al centraal in de verdediging en als middenvelder. De keuze tussen beide posities levert een fiftyfifty gevoel op. Door de onzekerheid die boven de club hangt spelen veel jongens met het oog op volgend seizoen. En proberen ze zich in de kijker te spelen.” (ddd)