Vooruitblikken naar de derby SKG – E Zele in ‘Het Nieuwsblad’

Met Ward Smekens en Hayke Haentjens…

Ward Smekens kijkt uit naar weerzien met André

Grembergen had vorige zondag zijn vrij weekend en trok dan ook met een uitgebreide delegatie naar buurgemeente Zele om er komende tegenstander Eendracht te bekijken.

Voor de Grembergse doelman en Zelenaar Ward Smekens wordt het zondag een match om naar uit te kijken.

Ik speel ondertussen al mijn zevende seizoen bij Grembergen, maar dit wordt toch iets speciaals”, zegt Smekens. “Het is de eerste keer dat ik tegen mijn gewezen ploeg speel. Ik kijk vooraf uit naar het weerzien met André Bomans, de duivel-doet-al en boegbeeld van Eendracht Zele. Het weerzien zal hartelijk zijn maar ik wil hem wat graag met lege handen en een flinke kater huiswaarts zenden.

Ik zag Zele tegen Latem aan het werk en hoewel ze een aantal belangrijke spelers missen (Van Den Abbeele, Cooreman, Bicque, Hoorens, red.) hebben ze met jongens als De Bruyne, Van Acker, Kint, Macharis en enkele getalenteerde jonge gasten, toch nog veel kwaliteit in hun rangen. Laat ons zeggen dat hun kern wat uitgebreider is dan de onze. Ik verwacht in elk geval een Zele dat sterk voor de dag zal komen.

Zelf zijn we zeker gewapend om in eerste provinciale ons ding te doen. Alleen in de afwerking schort het nog wat bij ons. Doch daar wordt op training hard aan gewerkt. Onze aanvallers, in wie we nog steeds het volste vertrouwen hebben, bewezen in het verleden al meermaals dat ze weten wat scoren is. Het komt er nu vooral op aan het kopeke vrij te maken. Ik kom nooit in de buurt van een aanvaller, toch niet die van ons, maar weet dat eenmaal dat goaltje valt, het vertrouwen zo snel groeit dat de tweede als vanzelf volgt.” (ddd)

Hayke Haentjens: “We moeten geen 100 maar 200% geven”

Na winst tegen Latem kijkt men bij E. Zele vol vertrouwen uit naar het duel tegen Grembergen.

Bij Zele maakte men van de nood een deugd en gaf men tegen Latem een aantal jongeren speelgelegenheid.

Het is al een heel speciaal gevoel om als jonge gast met de eerste ploeg te mogen meedoen”, aldus Hayke Haentjens. “Het is dan ook ongelofelijk als je dan nog een rol speelt in de overwinning. Het was een moeilijke match tegen Latem, met twee goed georganiseerde ploegen. Geen van beiden heeft veel weggegeven. Met een 0-0 stand bij de rust zijn we tevreden de kleedkamer ingegaan, al beseften we dat er meer in zat. Om dan zelf de winning goal te maken geeft een fenomenaal gevoel. We hebben als ploeg een sterke prestatie geleverd en hebben veel vertrouwen getankt.

Ik woon in Grembergen en kijk er enorm naar uit om zondag op Grembergen te spelen”, gaat Hayke Haentjens verder. “Dit is misschien wel de bijzonderste wedstrijd van het seizoen, dus geen 100 maar 200% geven. Met de overwinning tegen Latem hebben we vertrouwen getankt om na de gemiste start er toch een goed seizoen van te maken met een fantastische groep. Ik ben trouwens al een paar keer gaan kijken naar hun matchen en hun trainingen. Ik heb, vooral bij de beloften, maar ook bij de eerste ploeg veel vrienden. Grembergen heeft zijn sterktes, maar we moeten naar daar gaan om te winnen en dat moet met onze sterktes kunnen. Als we als ploeg met vertrouwen en goed georganiseerd voetballen is volgens mij Grembergen te pakken.” (rdk)