Vooruitblikken naar de wedstrijd KSKG – E Elene Grotenberge…

Met Addo Lardenoit en Steven Huysveld (EEG)

Addo Lardenoit: “We hebben thuis al bewezen dat we kunnen verrassen”

Grembergen krijgt zondag het bezoek van Elene-Grotenberge, een van de kanshebbers en rivaal van HO Kalken.

Op Sleidinge verloren jullie van wat een directe concurrent is in de strijd om het behoud. Op de website van de club heette het ‘genekt door de scheidsrechter’. Wat vond jij?

Addo Lardenoit: “De rode kaart van Brent Claessens was zeker bepalend. We begonnen goed en kregen de kans om op voorsprong te komen. Die kans werd gemist. Na hun doelpunt konden we meteen reageren. De gelijkmaker van Brent werd afgekeurd maar een minuutje later haalde hij dan toch zijn gram. Claessens werd in de match hard geviseerd. Hij werd voortdurend aan de trui getrokken. Toen hij reageerde kreeg hij een eerste geel. Mag niet, dus terecht. Zijn tweede geel was echter belachelijk. Hij werd bij een actie tussen drie tegenstanders gepakt. Volgens de scheidsrechter ging het om een schwalbe. In het middenveld nota bene. Hij kreeg een tweede gele kaart. Bovendien scoorde Sleidinge geen minuut later.”

Concentratieverlies?

Daar zou ik het niet op steken. Maar door onze protesten was de focus even weg. Of toch minder. Met een man minder een achterstand ophalen, het is niet evident.

Tevreden dat je mocht starten?

Natuurlijk. Ik was zowat elke keer bij de vijftien maar dit was de derde keer dat ik mocht beginnen. Na de openingsmatch tegen Dendermonde en op Mariakerke. Hoewel onze kern beperkt is, is de concurrentie toch groot. Gelukkig geven de trainers de jongeren veel kansen om zich te bewijzen.

Met Elene komt een klepper op bezoek?

We hebben tegen Munkzwalm al bewezen dat we thuis kunnen verrassen. Wel zullen we allemaal top moeten zijn. Zorgen voor een goede organisatie en proberen om de kansen die er komen ook af te maken. We geloven er in. We zijn onze supporters trouwens nog een revanche verschuldigd voor onze thuismatch van tegen Berlare.”

Coach Steven Huysveld (EEG): “Opletten geblazen”

Coach Huysveld onthoudt vooral de drie punten tegen Latem, maar hij is niet blind voor de werkpunten na de mindere tweede helft. Zondag wordt het op Grembergen alweer een andere wedstrijd tegen een typische thuisploeg.

Vermits we elke match filmen, hebben we in groep nog eens bekeken waar het beter kon en moest. We nemen het goede mee naar Grembergen en zullen het mindere proberen te verbeteren. Positief is dat Van Der Haegen en Deleenheer spelritme opdeden. Dat kan de groep alleen maar te goede komen.

We mogen Grembergen zeker niet onderschatten, want ze wonnen al drie keer thuis, onder meer tegen Munkzwalm. We zijn verwittigd”, zo besluit Huysveld.(pgb)