Wedstrijdimpressie KSK Grembergen – KE Zele

Na de 2-1 derbywinst…

Onze spelers hebben op de sponsordag onze talrijke aanwezige sponsors vergast op een overwinning tegen onze buren uit Zele. Zware concurrentie voor deze derby: Anderlecht-Club en een voorspelde heroïsche Parijs-Roubaix.

De sponsordag was een groot succes: vanaf 12u werd onze kantine bijna overrompeld en dank zij de cava voor de dames en de cesarkes voor de heren zat de ambiance er snel in. Verder zorgde het gastronomisch talent van Andrea en Co er voor dat dit een dag werd die men niet snel zal vergeten.

De les van Drongen indachtig zagen we een goeie start van SK. Vanaf het eerste kwartier ontwikkelden we overwicht, combineerden we vlot en dwongen enkele corners af. Pech voor Zele dat reeds op het kwartier Lars Kint moest vervangen en dat is niet niks. En SK scoorde op minuut 18 via Brent Claessens die een snelle aanval afrondde met een kanonschot: 1-0. Dit doelpunt gaf ons vleugels en we kampeerden het volgende kwartier permanent op de helft van onze buren. We noteerden nog schoten van Brent (tweemaal) en een loeier van Sander Malfliet. Het grootste gevaar van de roodzwarten kwam via lange rushes van Kyann De Smit, maar onze Warren Vercauteren liet zich niet onbetuigd. Dus 1-0 bij de rust.

Het zou wel eens kunnen dat de Zeelse coach een donderpreek heeft afgestoken tijdens de rust want er begon een veel agressiever Zele aan de tweede helft. SK moest zich beperken tot tegenprikken, maar die waren in het begin levensgevaarlijk. Op één dezer kon Bram Ryckaert vanuit een moeilijke positie via de paal doelman Vercammen kloppen op de 59’. Helaas bracht dit geen verlossing voor SK. Kropen onze spelers uit voorzorg achteruit of werd Zele zo sterk? Feit is dat we het middenveld verloren, dat er dan ook nauwelijks counters kwamen en dat alle druk op de verdediging kwam. Op de 69e minuut hadden we dan ook prijs toen Senne Van Ransbeeck een mooi doelpunt maakte, niet toevallig na voorbereidend werk van de ingevallen Lesley Hoorens. Nu was het pas alle hens aan dek, moeders en kinderen eerst en als het moest de bal ver weg. Onze verdediging bewees zijn sterkte en als de nood het hoogst was dan was er altijd nog doelman en Zelenaar Ward Smekens. Het was inderdaad pompen of verzuipen, maar ook dat is voetbal want Zele is uiteraard een betere ploeg dan het klassement laat vermoeden. Einduitslag dus 2-1. Oef!

Scheidsrechter: Vito Gautier.

Doelpunten: 19’ B. Claessens 1-0, 60’ B. Ryckaert 2-0, 69’ S. Van Ransbeeck 2-1.

SKG: Smekens, Malfliet, Windey, Vercauteren, Anrys, Van Daele, Quintelier (88’ Verschueren), Ryckaert (82’ Van Bossuyt), Dierickx, Claessens (85’ De Cock), Maes (80’ Dierick).

E Zele: Vercammen, Heylen, Van Acker, De Smit, Macharis, De Vuyst, Haentjens (60’ Hoorens), De Bruyne, Van De Weghe (60’ De Gucht), Van Ransbeeck, Kint (16’ D’Hauwe, 88’ Christiaens).

LVdV